Leverkusen se oglasio na Twitteru

Karim Bellarabi se srušio na terenu tokom prijateljskog meča

Fudbaler Bayer Leverkusena Karim Bellarabi srušio se danas na terenu. 

Njegov Leverkusen je igrao prijateljsku utakmicu u veoma teškim uslovima obzirom da je temperatura zraka bila oko 33 stepena, a oko 70. minute Bellarabi se srušio na terenu.

Iako je brzo došao sebi, odmah je prevezen u bolnicu, a iz Leverkusena kažu da se radi o iscrpljenosti i teškim uslovima za igru, te da je njegovo trenutno stanje stabilno.

"Karim Bellarabi se srušio zbog iscrpljenosti. Čini se kako njegov oporavak teče dobro, ali je prevezen u bolnicu kako bi sve bilo provjereno i kako bismo bili sigurni da je ok", navodi se u saopštenju Apotekara.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Leverkusen je ovaj susret protiv Wuppertalera dobio sa 2:0. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.