Leverkusen zbog golmana Lazija obara klupski rekord

Apotekari ludi za Albancem

Leverkusen zbog golmana Lazija obara klupski rekord

Bayer Leverkusen ovih dana već traži zamjenu za golmana Bernda Lena koji bi trebao pojačati redove Arsenala.

Arsenal i Leno su navodno već u završnom dijelu pregovora, pa su samim tim i Apotekari krenuli u potragu. Prvi na listi njihovih želja je 26-godišnji golman Lazija Thomas Strakosha.

Kako prenosi Corriere dello Sport, Leverkusen je spremio 30 miliona eura za ovog golmana što bi bilo njihovo najskuplje pojačanje ikada.

Zanimljivo, Apotekari su već u ovom prelaznom roku doveli jedno skupocjeno pojačanje, a u pitanju je Paulinho iz Vasco de Game kojeg su platili 26,4 miliona eura. Poslije njega, najskuplje pojačanje u historiji kluba je Lucas Alario koji je prošlog ljeta stigao iz River Platea za 24 miliona eura.

Kada je u pitanju Lazio, rimski klub navodno ne bi imao ništa protiv da proda svog golmana za ovu cijenu jer bi u tom slučaju doveo Marca Sportiella iz Atalante ili Rui Patricija iz Sportinga za mnogo manje novca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi