Kiprani vrlo samouvjereni dolaze u Sarajevo

Žele trijumf već u prvom meču

Iz Apollona poručuju: Da ih je i 40.000 na stadionu, idemo na pobjedu

Midhat Šljivak

Željezničar će u četvrtak na Grbavici ugostiti kiparski Apollon u susretu 2. pretkola Evropske lige.

Kiprani su u evropskim takmičenjima u proteklih nekoliko godina imali dosta uspjeha, pa je Apollon u duelima sa sarajevskim timom favorit.

Oni sa jasnim ciljem dolaze na Grbavicu. To je pobjeda i to su pred put u glavni grad BiH jasno poručili.

"Znamo da će biti teška utakmica. Šanse su 50-50, ali mi imamo mnogo iskustva iz prethodnih sezona u Evropi. Želimo nametnuti svoj agresivni stil igre. Dosta smo radili i na tehničkim stvarima u protekle dvije godine i želimo u ovom meču postići što više golova kako bismo stekli prednost pred revanš", istakli su iz Apollona, te su dodali.

"Mirni smo, ne plašim o se atmosfere. U prošlosti smo prošli kroz dosta teže izazove i sa velikim samopouzdanjem ulazimo u meč. Čak i da ih je 40.000 na stadionu, a ne 15.000, mi smo Apollon i idemo na pobjedu", poruka je iz kiparskog kluba.

Meč Željezničar - Apollon igra se sutra od 20:30 sati na stadionu Grbavica.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.