Željezničar se protiv Apollona uzda u tradiciju
Željezničar - Anorthosis na Koševu 2003. godine: Sretko Vuksanović u duelu sa Stavarosom Foukkarisom

Bh. klubovi nikad nisu ispali od Kiprana

Željezničar se protiv Apollona uzda u tradiciju

Željezničar će u četvrtak na Grbavici dočekati Apollon iz Limassola u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige.

Plavi protiv Apollona važe za blagog autsajdera, ali daleko od toga da bi Kiprani trebali biti nepremostiva prepreka za našeg predstavnika. Svjesni su toga na Grbavici, pa su iz tabora Željezničara najavili da će igrati hrabro.

Zanimljivo je pogledati i historiju susreta klubova iz BiH i Kipra, a ohrabrujuće je to što naši klubovi imaju stopostotan učinak.

Željezničar je već jednom igrao protiv Kiprana i to u sezoni 2003/04. kada je dva puta savladao Anorthosis. Na Koševu je bilo 1:0, a u Larnaci 3:1 za Želju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Bh. klubovi su se još dvaput sastajali sa ekipama sa Kipra, istina veoma davno. Sarajevo je u sezoni 1967/68. u 1. kolu Kupa evropskih šampiona sa 2:2 i 3:1 bilo uspješnije od Olympiakosa. Velež i APOEL su se sreli u 1. kolu Kupa UEFA za sezonu 1988/89. a mostarski klub je slavio oba puta (1:0 i 5:2).

Prvi meč Željezničara i Apollona igra se u četvrtak na Grbavici s početkom u 20:30 sati, dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Isto kao sto i nase zvijezde protiv Ciprana vodise 2:0 pa popusise 2:3 za 10 min igre. Volio bih da debelo grijesim, ali Ciprani su duplo poslozenija ekipa od Zelje.
6 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi