Želi ga Chelsea

Manchester United odustao od Rebića, ali za Hrvata stiže još bolja ponuda

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić zablistao je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji čime je privukao interes mnogih klubova.

U posljednje vrijeme dosta se špekulisalo o tome da će Rebić svoju karijeru nastaviti u dresu Bayerna, ali do toga neće doći jer je Niko Kovač obećao bivšem klubu da im neće "otimati" igrače. Pored Bayerna interes za Rebića pokazao je i Manchester United, ali engleski mediji prenose da United želi dovesti Ivana Perišića i da im je Rebić rezervna opcija.

Međutim, to neće zabrinuti igrača Frankfurta jer se sada za njegov potpis bori Chelsea. Navodno, londonski klub je već kontaktirao čelnike njemačke ekipe i ponudio im oko 55 miliona eura za Rebića. The Sun prenosi da to znači da u Londonu ozbiljno razmišljaju o tome da puste Williana u Barcelonu.

Rebić je u dresu Frankfurta odigrao 56 utakmica i postigao je 12 golova. Ipak, pažnju na sebe skrenuo je igrama u dresu reprezentacije Hrvatske s kojom je napravio historijski uspjeh osvajanjem srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.