Remi u Krupi na Vrbasu

Odlična utakmica i četiri gola u duelu Krupe i Širokog

Midhat Šljivak

Krupa je u 2. kolu Premijer lige BiH dočekala Široki i na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo (2:2).

Dosta dobro prvo poluvrijeme donijelo je tri pogotka. Nakon nekoliko opasnih pokušaja na obje strane u 23. minuti Široki dolazi do vodstva. Pogrešnu procjenu golmana Markovića koristi Matić i asistira Juriću, a ovaj lagano pogađa za 0:1.

Domaći tim je do kraja prvog poluvremena dominirao. Imali su nekoliko odličnih šansi, a u 30. minuti su stigli i do izjednačenja. Lijepu akciju završio je Marjanović za 1:1.

Potom je Koljić imao zicer sa golmanom Bilobrkom koji mu brani udarac, ali u 39. minuti Krupa ipak postiže gol. Pogodio je upravo Koljić sa 11 metara za prednost od 2:1 nakon prvih 45 minuta.

Nastavak meča donosi apsolutnu dominaciju Širokog. Redale su se šanse pred golom Markovića, ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu.

Najbolju priliku imao je Bagarić u 62. minuti. Raspalio je po lopti fudbaler gostiju, ali je lopta pogodila rašlje. Ipak, u 77. minuti napadi Širokog su se isplatili, a Marić je pogodio za poravnanje rezultata na 2:2.

Do kraja utakmice još nekoliko dobrih šansi, a u nadoknadi meča Krupa je positigla gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Krupa - Široki 2:2 (Marjanović 30', Koljić 39'p / Jurić 23'. Marić 77')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

KRUPA: Marković, Makitan, Koljić, Dujaković, Puzigaća, Marjanović, Savić, Milanović, Maksimović, Crnov.

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Barišić, Turčin, Marić, Ćorlua, Vukoja, Jurić, Kovačić, Bagarić, Marković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.