Tuzla City na Tušnju dočekuje Radnik, Sloboda u Ugljeviku želi popraviti utisak

Nastavljaju se uzbuđenja u Premijer ligi BiH

Tuzla City na Tušnju dočekuje Radnik, Sloboda u Ugljeviku želi popraviti utisak

Nakon evropskih utakmica bh. klubova, nastavlja se takmičenje u domaćem šampionatu, a danas su na rasporedu tri susreta 2. kola Premijer lige BiH.

Tako se danas igra i duel Krupe i Širokog Brijega. Krupa je odlično otvorila sezonu, sigurnom pobjedom nad Čelikom u prvom kolu, a sada joj u goste stiže ekipa Širokog Brijega.

Iako je trener Krupe Branislav Krunić pred ovaj duel istakao da na Vrbasu svjesno prepuštaju ulogu favorita Širokom, jasno je da će njegova ekipa pokušati iznenaditi i Širokobriježane i doći do nova tri boda.

"Očekuje nas kvaliteta protivnik koji je u prehodnim utakmicama pokazao da ima kvalitetan sastav. Iz Evrope su ispali zbog jednog pogotka, a u prvom kolu PL su teško dobili te sigurno imaju ambicije da ostanu u vrhu. Pokazuju da su na stabilnom nivou, igraju napadački fudbal. Poslije Čelika mi imamo mogućnost da vidimo da li se možemo nositi i sa takvim protivnicima, te smo više rasterećeni nego oni. Širokom Brijegu dajemo ulogu favorita, a neka pobijedi bolji", poručio je Krunić.

Sa druge strane i Široki se nakon ispadanja iz Evrope okreće domaćem prvenstvu i nakon Tuzla Cityja želi slaviti i protiv uvijek neugodne Krupe.

Susret Krupa - Široki Brijeg počinje u 17:30 sati.

Drugi susret današnjeg programa igra se na Tušnju između Tuzla Cityja i Radnika. Svakako je ovo duel koji privlači dosta pažnje, a Tuzla City će pokušati u prvom zvaničnom domaćem meču na Tušnju doći do prvih bodova u Premijer ligi.

"Ovu sedmicu smo proveli u sumiranju utisaka sa utakmice iz Širokog Brijega, iako je rezultat bio nepovoljan za nas. Naši špicevi su radili u punom pogonu, te ćemo imati više opcija na poziciji napada. Ispred nas je utakmica sa iskusnom ekipom Radnika, svjesni smo činjenice da su jako dobra ekipa. Protivnika smo iskautirali i nadam se da ćemo se sretni vratiti sa Tušnja u našu bazu u Simin Hanu. Biće promjena u odnosu na utakmicu u Širokom Brijegu, vjerovatno Stokić i Mahmutović će biti u punom pogonu, što nas posebno raduje", poručio je pred utakmicu sa Radnikom trener Tuzla Cityja Starčević.

Novi član elitnog ranga bh. fudbala je pružio dobru partiju u 1. kolu protiv Širokog, ali je na kraju ipak poražen. Radnik je, sa druge strane, upisao veliku pobjedu nad Sarajevom na otvaranju sezone, a iako Žižovićevi izabranici nisu favorizovani ni na gostovanju u Tuzli već mnogo puta smo se uvjerili u kvalitet Bijeljinaca koji će svakako i protiv Tuzla Cityja pokušati stvoriti što veći broj prilika i upisati drugu pobjedu u domaćem prvenstvu.

Duel na Tušnju je zakazan za 17:00 sati.

Danas nas očekuje i zanimljiv susret u Ugljeviku gdje će snage odmjeriti domaćih Zvijezda 09 i Sloboda.

Zvijezda 09 je već u prvom kolu stigla do prvog, historijskog, boda u elitnom rangu domaćeg fudbala, pa je sigurno samopouzdanje među fudbalerima ove ekipe na zavidnom nivou, te mogu opušteno odigrati susret protiv Slobode, koja, sa druge strane, želi popraviti dojam iz 1. kola na Tušnju kada nije uspjela stvoriti dovoljno opasnih prilika pred golom Zrinjskog koji je "nudio" Tuzlacim većim dijelom utakmice.

Sloboda je tada poražena, ali sada ima priliku za popravni protiv Zvijezde 09, a trener ekipe sa Tušnja je pred ovu utakmicu bio izuzetno optimističan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kada je ekipa u pitanju atmosfera je fenomenalna. Ekipa je na nivou, idemo Zvijezdi 09 da se nadigravamo i da krunišemo dobru igru protiv Zrinjskog, bez obzira što će neko reći da nije bilo tako. Probaćemo da dođemo do bodova", poručio je trener Slobode Milenko Bošnjaković.

Duel Zvijezde 09 i Slobode u Ugljeviku počinje u 17:30 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi