Prekida se odmor za zvijezde

Alarmi se aktivirali na Old Traffordu, Jose donio važne odluke

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho svjestan je da ima problema i da se igrači koji su na odmoru moraju odmah vratiti.

Mourinhov United bilježi slabe rezultate na američkoj turneji, ali to i ne čudi jer mu nedostaje čak 17 prvotimaca, koji su nastupali na Svjetskom prvenstvu i zato imaju duži odmor.

No, budući da prvenstvo počinje već 11. augusta, svjestan je Portugalac da klub mora reagovati i da igrači moraju što prije da se vrate kako bi bilo barem malo vremena za uigravanje.

Od bitnijih igrača u timu su trenutno Alexis Sanchez, Eric Bailly, Luke Shaw i Ander Herrera, ali brojne zvijezde uživaju na raznim ljetovalištima poslije napora u Rusiji, no očigledno će morati da se vrate prije vremena.

Prvi su se Mourinhu odazvali Phil Jones i Marcus Rashford.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nadam se da će drugi da slijede njihov primjer i vrate se ranije da pomognu timu, jer osjećam da bismo mogli biti u nevolji", poručio je Mourinho, koji očekuje barem još neko pojačanje do početka sezone.

"Želio bih još dva igrača, ali nisam siguran da ću ih dobiti. Dao sam listu nadležnima s pet imena i vidjet ću mogu li nekoga dovesti".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.