Mladi stoper uspješno je na kraj izašao sa Krpićem, Zajmovićem, Veselinovićem i ostalim ofanzivciam kluba s Grbavice

'U džep' stavio Sulejmana Krpića

Vrhovac: Nisam mogao zamisliti bolji debi u dresu Čelika

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Lijepo je jutro nakon pobjede nad Željezničarom, kažu navijači Čelika, koje još drži euforija, nakon sinoćnjeg trijumfa u derbiju kola nad ljutim rivalom s Grbavice.

Prekrasan ambijent na Bilinom Polju pred više od 7.000 gledatelja, upotpunili su domaći nogometaši, koji su ostavili srce na terenu, te sasvim zasluženo golom Anela Dedića savladali ekipu Željezničara.

Svi igrači su dali svoj maksimum i zaslužuju pohvale, od golmana Dujkovića do napadača Dilavera, te rezervista Jazvina, Grahovca i Nikolića. Međutim jedan igrač sinoć je očarao navijače Čelika. Riječ je o 19-godišnjem Vedranu Vrhovcu, koji je imao debi iz snova. Mladi stoper je odigrao bez greške i po mnogima zaslužio i epitet igrača utakmice. Zaustavio je opasne napadače gostiju Krpića, Zajmovića, Zeca i ostale zajedno sa ostalim saigraćima iz odbrane.

Dan nakon pobjede nad ljutim rivalom, Vrhovac je govorio za SportSport.ba o debiju u crno-crvenom dresu, atmosferi na Bilinom Polju, svojim igrama i očekivanjima za naredni period.

"Nisam mogao zamisliti bolji debi u novom klubu. Pobjeda nad ekipom koja će se boriti za titulu je svakako velika stvar za našu ekipu u kojoj je dosta novih igrača. Lijep početak i za mene jer mi je sinoć bio debi za Čelik i drago mi je što je sve proteklo kako treba. Kroz čitavu prošlu sedmicu smo se pripremali za derbi protiv Željezničara, vjerovali smo da možemo do pozitivnog rezultata i na kraju sasvim zasluženo pobijedili", ističe Vrhovac.

Navijači, ali i trener Adnan Örnek su oduševljeni kako je odigrao u debiju za novi klub.

"Zahvalio bi se treneru na ukazanom povjerenju i saigraćima koji su mi davali podršku. Drago mi je što sam odigrao jednu dobru utakmicu, pogotovo zato što sam imao dosta problema u proteklom periodu zbog rješavanja papirologije i transfera u Čelik. Iskreno ne bi volio da me se diže u zvijezde, jer svaka nova utakmica je novo dokazivanje za mene. Želim da nastavim s dobrim partijama i još bolje se spremim, budući da nisam prošao cijele pripreme s ekipom», ističe mladi defanzivac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zahvaljuje se navijačima na velikoj podršci, te se nada da će ekipa igrati iz kola u kolo sve bolje.

"Navijači su nam sigurno sinoć bili dodatni vjetar u leđa, bilo je prelijepo igrati u onoj atmosferi i svaki igrač mašta u karijeri da ima što više onakvih utakmica. Nadam se da će nas pratiti i u nastavku sezone, a vjerujem da ćemo mi biti bolji kako vrijeme bude odmicalo. Ako ponovimo partiju kao protiv Željezničara, možemo se nadati dobrom rezultatu i na Pecari u narednom kolu", kazao je za SportSport.ba Vedran Vrhovac, koji se sinoć u džep stavio Sulejmana Krpića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.