Trener Čelika poziva na strpljenje

Ornek: Iskoristili smo Željin umor, želim postaviti nove temelje za budućnost

Trener Čelika Adnan Ornek bio je i više nego zadovoljan večerašnjom partijom svojih fudbalera protiv Željezničara.

Zeničani su na Bilinom polju slavili sa 1:0 golom Dedića iz 83. minute, što je obradovalo turskog trenera koji je svoju ekipu danima spremao za ovaj meč.

"Bili smo svjesni da je ovo period u kojem se Željezničar nalazi u fazi umora zbog nastupa u Evropi i željeli smo to iskoristiti, u čemu smo i uspjeli. Dobro smo analizirali protivnika, igrači su ispoštovali dogovor. Prije ove utakmice smo se pribojavali kornera i prekida, ali spremili smo se za to i osjetio se pomak u tom segmentu", rekao je Ornek, te dodao:

"Čekamo da reprogram i zvanično stupi na snagu, a dolaze nam četiri strana fudbalera s kojim će naša ekipa biti još jača. Lijepo je pobijediti Željezničar, ali ne smijemo dozvoliti da nas ova pobjeda zavara. Tek smo na početku, ima još mnogo utakmica".

Ornek se osvrnuo i na sjajnu partiju mladog stopera Vrhovca, koji je večeras debitovao.

"Na određenim pozicijama smo imali problema, posebno u odbrani. Vrhovac je dobio šansu i na najbolji mogući način je iskoristio. Pokazao je na treninzima da bi nam mogao biti od koristi, to je večeras i pokazao. Ja sam trener koji voli dati priliku mladim igračima, ali to nije lako uvijek. Želim u ovom klubu postaviti nove temelje za budućnost ali za to je potrebno strpljenje. Nadam se da će ga navijači i imati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu, Čelik ide u goste Širokom Brijegu nakon čega slijedi duel sa Zrinjskim u Zenici.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RZ88
Nema više nikom bodova sa Bilinog!
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi