Fudbal se vratio na Bilino polje!

Čelikova noć za pamćenje

Fudbal se vratio na Bilino polje!

Dugo su navijači Čelika čekali noć poput ove večeras i sanjali jednu ovakvu utakmicu.

Do prije nekoliko sedmica se činilo da je Čelik na rubu provalije. Zeničani su ispali iz Premijer lige, ali su u nju vraćeni nakon što je Borac ostao bez licence ali je prvo kolo nove sezone donijelo i veliko raznočarenje - poraz od Krupe 3:1.

U međuvremenu, Zeničani su potpisali reprogram duga i raspoloženje navijača podiglo se na visoki nivo. Robijaši i ostali simpatizeri Čelika zaželjeli su se utakmica tokom pauze, a večerašnja protiv Željezničara je svima došla kao 'kec na desetku'. Pogotovo to možemo reći sada kada znamo i da su Crveno-crni upisali pobjedu.

Od prve minute su Čelikovi fudbaleri bili bolji na terenu, imali su i nekoliko ozbiljnih prilika ali je gol odluke pao kada je domaćim bilo najslađe - u 83. minuti kada je Dedić zabio za pobjedu. Iako je Željo bio favorit, večeras je na terenu viđena jedna sasvim drugačija slika i Čelikovi fudbaleri su oduševili borbenošću protiv, objektivno, kvalitetnijeg protivnika koji je večeras morao položiti oružje u Zenici.

Da utakmica za Čelik bude upotpunjena, potrudili su se navijači koji su u velikom broju pohodili Bilino polje. Prema nekim informacijama, utakmici je prisustvovalo preko 7.000 ljudi što je posjeta koja se zaista rijetko bilježi na utakmicama Premijer lige i sasvim je jasno da nema puno klubova koji mogu računati na takvu podršku kao što je večeras imao Čelik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik će u narednom kolu gostovati Širokom Brijegu na Pecari, a onda u četvrtom kolu dočekuje Zrinjski. U slučaju pozitivnog rezultata u Hercegovini, nije isključeno da protiv aktuelnog bh. prvaka atmosfera bude još vatrenija nego večeras.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hasetz
Oni ti ga puše Aldineeeeeee, Aldineeeee, Aldineeeeeeeeeeeeeeee
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi