Foto: Twitter/Adana Demirspor

Anderson ponovo u Evropi

Od Teatra snova do drugog ranga turskog fudbala

Nakon što je kao posuđen igrač brazilskog Internacionala posljednji angažman imao u Coritibi, nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda, Anderson, se ponovo vratio u Evropu. 

Ovaj brazilski veznjak je, međutim, pronašao pomalo neočekivan angažman pošto će u novoj sezonu nastupati u 2. turskoj ligi. Naime, danas je turski drugogligaš Adana Demirspor zvanično potvrdio sklapanje saradnje sa Andersonom i ovog veznjaka predstavio putem društvenih mreža.

Adana Demirspor je tako dobio veliko pojačanje u liku 30-godišnjeg Andersona koji se može pohvaliti velikim brojem trofeja, osvojenim uglavnom u vrijeme kada je nosio dres Manchester Uniteda.

Anderson je sa Crvenim đavolima tako uspio doći i do trofeja osvajača Lige prvaka, četiri titule prvaka Engleske i i dva engleska Liga kupa. Prije nego što je stigao u United sa velikim uspjehom je nastupao za Porto sa kojim je osvjio dvije titule prvaka Portugala.

Inače, Anderson Luis de Abreau Oliveira je prvi put pažnju na sebe privukao u dresu Gremija iz kojeg je 2005. stigao u Porto. Portugalski klub ga je dvije godine kasnije za preko 30 miliona eura prodao Manchester Unitedu, a u Evropi je još nastupao za Fiorentinu kao posuđen igrač Crvenih đavola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.