Argentinac u Milanu, Bonucci ponovo u Juventusu

Uno, due, tre: Higuain razmrsio vrzino kolo, očekuje se najveća razmjena u historiji Serije A

Višednevni pregovori na relaciji Juventus - Milan su napokon odblokirani pošto je Gonzalo Higuain dao zeleno svjetlo da se završi najveća razmjena igrača u histotriji italijanske Serije A. 

Higuain i Mattia Caldara pojačat će Rossonere, a Juventus će dobiti povratnika Leonarda Bonuccija i novac.

Higuainovo nećkanje je bio kamen spoticanja u pregovorima prehodnih dana, prenose informacije iz Italije dopisnici Mozzartsporta.

Argentinac je je odbio Chelsea i želio u Milan, ali je postavio nerealne ekonomske uslove sa zahtjevom da zarađuje 9.000.000 eura po sezoni umesto dosadašnjih 7.500.000 koje je imao u Juventusu.

Sinoć prije ponoći je u Casa Milan počeo sastanak Gonzalovog brata i menadžera Nicolasa sa Milanovim novim direktorom Leonardom. Sastanak je trajao do tri sata poslije ponoći i na kraju je pao dogovor.

Argentinac pristao na istu platu kao u Juventusu s tim što je jedini sporan detalj da li će potpisati do 2022. ili 2023. godine. Aktuelni ugovor u Juventusu mu je isticao 2020. Dogovor sa Juventusom je da ga Milan pozajmi za 18.000.000 evra i da ga poslije godinu dana otkupi za dodatnih 36.000.000 eura.

Otkup je uslovan, ne i obavezan, ali će biti izvršen na kraju sezone. Dva kluba su postigli džentlemsnki dogovor, a Milan bi ispao lud ako ne bi otkupio igrača za čiju pozajmiciu je platio astronomskih 18.000.000 eura. Ovakva formula transfera je dogovorena zbog Milanovih problema sa finansijskim fair-playom.

Higuainovo „da“ je otključalo i trampu Bonucci – Caldara koja je ranije dogovorena. Milan je insistirao na mladom štoperu u zamjenu za kapitena, a Juventus nije imao ništa protiv ako se riješi Higuaina i njegove visoke plate. Milanov uslov je bio jasan: Daćemo vam Bonuccija i otkupiti Higuaina, ali pod uslovom da dobijemo Caldaru!

Iako je Juventus mogao prodati štopera u Chelsea za više novca, ali mu je bilo stalo da dobije Bonuccija.

Juventus je na početku tražio Bonuccija i novac za Caldaru kojeg smatraju najtalentovanijim italijanskim štoperom u ovom trenutku, ali su Rossoneri insistirali na razmjeni „glava za glavu“ i uspjeli.

Ostaje da se vidi kakav će biti dogovor Juventusa i Bonuccija na kraju. Iskusni štoper je bio jedan od najplaćenijih igrača lige u Milanu sa platom od skoro 8.000.000 eura po sezoni. Kao što je Juve jedva čekao da se riješi njegove plate, tako su i u Milanu jedva čekali da skinu Bonuccija sa budžeta.

Vjerovatno će u Juventusu igrati za manje novca, ali je ispunio želju da se vrati u klub u kojem je napravio karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cifre i varijante da ti se u glavi zavrti...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.