Liga prvaka

Hajrović ponovo strijelac protiv Hapoela, Dinamo u trećem pretkolu

Edmir Škorić

Dinamo se spašavao poraza u Izraelu večeras, ali 5:0 iz prve utakmice garantovalo mu je prolaz u treće pretkolo Lige prvaka.

Modri su posao obavili u Maksimiru, ali nije izgledalo dobro po hrvatskog prvaka kada je Hapoel u 34. minuti vodio 2:0, autogolom Stojanovića, a prethodno Ogu u 14. pogodio za 1:0.

Ipak, gosti su se sabrali i u nastavku preko Budimira i našeg Izeta Hajrovića došli do 2:2 i tu više nije bilo dilema ko ide dalje.

Hajrović je nastavio sa sjajnim igrama u dresu Dinama, odigrao je 82 minute, a večeras je pored njega od prve minute zaigrao Amer Gojak, dok je Armin Hodžić ostao na klupi. Luka Menalo nije bio u protokolu.

Protivnik hrvatskoj ekipi u trećem pretkolu bit će Astana ili Midtjylland, a podsjećamo da su Kazahstanci u prvom meču slavili s 2:1. Revanš se igra sutra u Danskoj.

Šerif je u Tiraspolu odigrao 0:0 sa Škendijom i to mu nije bilo dovoljno da ide dalje zbog 0:1 poraza iz prve utakmice. Na klupi Šerifa bivši je trener Širokog Goran Sablić, a igraju Mateo Sušić i Rifat Kapić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.