Niko kao Juve

Juve ponovo koristi dobro provjeren recept prodaje fudbalera

Midhat Šljivak

Torinski Juventus je tim koji radi zaista fantastičan posao kada su transferi u pitanju.

Uprava Stare dame je svakako jedna od najboljih i najsposobnijih u svijetu fudbala i rade zaista fantastične poslove.

Juventus pod ugovorom ima veliki broj fudbalera, a također ima i dosta onih na koje polaže prava. Tako će ovog ljeta napraviti još jedan transfer, zaraditi 12 miliona eura i imati pravo da otkupe njegov ugovor u narednim godinama.

Mladi napadač Andrea Favilli vjerovatno će postati novi član Genoe. Fudbaler Juventusa je impresionirao u predsezonskim utakmicama, ali zbog velike konkurencije će vjerovatno biti prodat.

Sky Sport Italia tvrdi da će ga Bianconeri poslati na posudbu u Genou. Za jednogodišnju pozajmicu će dobiti pet miliona eura, a Genoa će imati obavezu da ga kupi narednog ljeta za dodatnih sedam miliona eura.

U ugovoru naravno postoji opcija o povratku u Torino. Ako Favilli zablista u dresu Genoe, Juve će imati prava da ga vrati u svoje redove 2020. godine za 16 miliona eura ili godinu dana kasnije za 24 miliona eura.

Favilli je počeo karijeru u Livornu, igrao je za mlađe kategorije Juventusa na posudbi, a zatim je igrao i za prve ekipe Ascolija i Livorna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Protekle dvije sezone je igrao jako dobro u Seriji B za Ascoli i Juve ga je odlučio kupiti za 7,5 miliona eura. Ipak, samo će ga proslijediti dalje, ali će imati prava da ga vrate ako to požele.

Favilli je nedavno u prijateljskom meču protiv Bayerna postigao dva pogotka i sigurno je da će ovaj 21-godišnjak imati šta da pokaže u Seriji A.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.