(Foto: EPA)

Ide u redove novog premierligaša

Smalling napušta Old Trafford nakon osam godina

Midhat Šljivak

Defanzivac Chris Smalling (28) napustiće Manchester United nakon osam godina.

Ovaj 28-godišnji štoper dogovorio je sve detalje ugovora sa Wolverhamptonom i on bi u narednim danima trebao postati član novog engleskog premierligaša.

Wolvesi imaju velika financijska sredstva na raspolaganju. Žele napraviti tim koji će se boriti za sam vrh, pa čak i u narednim godinama napasti i titulu prvaka.

Ovog ljeta su na "pijaci" bili jako aktivni. Doveli su neka poznata imena među kojima su Rui Patircio, Raul Jimenez, Joao Moutinho, a sada su odlučili da odbranu pojačaju Smallingom.

Smalling je prethodnih osam godina nosio dres ekipe sa Old Trafforda. Nastupio je 289 puta za ovaj klub i osvojio je dva naslova Premier lige, FA Kup, EFL Kup i Evropsku ligu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada su pred njim novi izazovi i sreću je odlučio potražiti u novom članu društva najboljih gdje će sasvim sigurno biti itekako važan faktor.

Prije Uniteda 28-godišnji fudbaler je igrao još za Fulham i niželigaški Maidstone United u kojem je i počeo igrati ozbiljan fudbal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.