Roma ima recept za Barcelonu, United bolji od Reala, Tottenham od Milana
(Foto: EPA

Prijateljski dueli

Roma ima recept za Barcelonu, United bolji od Reala, Tottenham od Milana

M. Šljivak

Tri fantastična predsezonska meča odigrana su sinoć u Sjedinjenim Američkim Državama.

Noć su otvorili Manchester United i Real Madrid utakmicom u Miamiju, a na kraju je pobjedu odnio engleski tim trijumfom od 2:1.

Svi pogoci u ovom duelu postignuti su u prvom poluvremenu. Crveni đavoli su poveli u 18. minuti preko Alexisa Sanchza, da bi devet minuta kasnije Ander Herrera povećao prednost na 2:0.

Nadu Realu je u nadoknadi prvog dijela donio je Karim Benzema golom za 2:1, ali je ovaj rezultat na kraju bio i konačan. Debi u ovom duelu u dresu Reala imao je Vinicius Juniors.

Meč Tottenhama i Milana odlučio je jedan gol. N'Koudu je u 47. minuti pogodio za pobjedu Spurs.

Šest pogodaka viđeno je u odličnom meču Barcelone i Rome. Vučica je slavila sa 4:2 preokretom u samom finišu utakmice.

Povela je Barcelona nakon pet minuta igre golom Rafinhe, a izjednačenje rimskom timu donio je El Shaarawy u 34. minuti.

Rezultatom 1:1 se otišlo na odmor, da bi na samom otvaranju drugog poluvremena prvi gol u dresu Barcelone postigao Malcom za 2:1 i to protiv tima čiji je član umalo postao.

Ipak, u samom finišu meča Roma pravi veliki preokret. Od 78. do 86. minute postigli su tri gola, a redom su pogađali Florenzi, Cristante i Perotti za konačnih 4:2.

Edin Džeko je odigrao sat vremena ovog duela.

Prijateljski mečevi:

Barcelona - Roma 2:4
Manchester United - Real Madrid 2:1
Tottenham - Milan 1:0

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti