(Foto: EPA)

Marcelo u Juventusu?

Ronaldo urgira za još jedno pojačanje, ali neko mora i otići

Midhat Šljivak

Torinski Juventus očigledno nije završio posao što se tiče transfera u ovom prelaznom roku.

Stara dama iz Torina odradila je nekoliko velikih transfera, a najzvučniji je svakako dolazak Cristiana Ronalda iz Real Madrida.

Ubrzo bi iz redova aktuelnog prvaka Evrope moglo doći još jedno pojačanje. Brazilac Marcelo je nova želja Bianconera, a u pregovorima posreduje niko drugi do Cristiano Ronaldo.

CR i Marcelo su veliki prijatelji. On bi ga rado vidio u Torinu i vrlo je moguće da na kraju i sjajni lijevi bek stigne u Torino.

Međutim, njegov dolazak značiće i odlazak Alexa Sandra. L'Equipe tvrdi da je za ovog fudbalera PSG spreman izdvojiti 50 miliona eura i da je on glavna želja trenera Thomasa Tuchela na poziciji lijevog beka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Parižani će u narednim danima pokušati da završe transfer. Ako Sandro ode, Juve će krenuti po Marcela, a prva runda pregovora mogla bi biti obavljena već tokom vikenda kada će prijateljski duel u SAD-u odigrati Juve i Real Madrid.

Mjese dana ostalo je do zatvaranja ljetne pijace u većini evropskih liga izuzev Engleske, gdje se transferi mogu završiti do 9. augusta i sigurno je da nas čeka još nekoliko velikih poslova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.