Zrinjskog čeka paklen raspored

Miše govorio o Ludogorecu i Željezničaru: "Nećemo glumiti da smo Barca ili Real"

Edmir Škorić

Trener Zrinjskog Ante Miše govorio je pred novinarima nakon plasmana u treće pretkolo Evropske lige, ali i najavio duel sa Željezničarom na Grbavici.

Zrinjski je u dva meča uspio da eliminiše Valettu s Malte, a sada prvaku BiH slijede dueli s Ludogorecom, no prije dula s Bugarima Plemiće čeka gostovanje Željezničaru u trećem kolu Premijer lige.

"Imali smo dobru realizaciju, od četiri šanse dali smo dva gola. Imali smo jedan djelić sreće, ali nekad trebate i sreću. Bez dva gola u gostima ti nemaš šta očekivati, ali hvala Bogu mi smo uspjeli da ih postignemo. Bilo je i loših stvari, ali rezultat sve pokriva. Spremamo se sada za derbi sa Željom", kazao je Miše, dodavši kako neće biti u timu Pere Stojkića.

"Stojkić ima problema i mislim da ga nećemo koristiti za ovu utakmicu. Sačuvat ćemo ga za duele u Evropi. Imamo sada zahtjevan program utakmica. Svi drugi su zdravi i nadam se da će tako i ostati do utakmice sa Željom", dodao je trener Zrinjskog.

"Ovo su najljepše utakmice za igrače. Ovdje se nema šta izgubiti, a može se puno dobiti. Dolazimo kao prvaci na Grbavicu i tražit ću od igrača da se tako postave. I mi i oni su imali težak put i iscrpljeni su, a vidjet ćemo ko će se na kraju bolje snaći".

Ludogorec?

"Njihovi igrači vrijede preko 50 miliona eura. Oni imaju igrače koji vrijede po četiri ili pet miliona eura. Oni su u svakom slučaju favoriti i mi im dajemo tu ulogu, ali spremit ćemo se, dobro izanalizirati i imamo pravo nadati se nečemu. Ludogorec je bio bolji od Videotona, ali su Mađari prošli dalje. Imali su sreće, a sreća prati hrabre. Nećemo glumiti da smo Barca ili Real u Razgradu, ali gledat ćemo da ostvarimo dobar rezultat", poručuje trener Plemića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta nedostaje igri Zrinjskog?

"Protok lopte možda nije onakav kakav želim, ali te neke stvari ćemo popraviti u dogledno vrijeme. Radit ćemo na igri, otklanjat pogreške i nadati se da će realizacija biti i bolja nego do sada", poručuje Miše.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.