Ludogorets - Brazilska kolonija vrijedna 50 miliona eura!
Ako neka ekipa u konkurenciji Brage, Hoffenheima i Basaksehira osvoji drugon mjesto, onda je jasno o kakvom se timu radi.

Predstavljamo narednog protivnika Zrinjskog

Ludogorets - Brazilska kolonija vrijedna 50 miliona eura!

Ekipa Ludogoretasa iz Razgrada neočekivano će biti protivnik mostarskom Zrinjskom u trećem pretkolu Evropa lige.

Bugari su u 2. pretkolu Lige šampiona ispali od mađarskog Videotona iako su bili favoriti u tom dvomeču, a sezonu im je dobrim dijelom pokvario povremeni bh. reprezentativac Anel Hadžić koji je postigao jedini gol u revanš susretu.

Na taj način je ovu sjajnu ekipu poslao u Evropa ligu gdje je čeka Zrinjski. Podsjetimo, prvak Bosne i Hercegovine sinoć je uspio da izbaci maltešku Vallettu pobijedivši je sa 2:1 u gostima, ali sada ga čeka neuporedivo teži zadatak.

Kada bi, barem po vrijednosti igrača, poredili Ludogorets i Vallettu razlika bi bila nestvarna. Prvak Malte, prema Transfermarktu, vrijedi oko 2,65 miliona eura sveukupno, dok igrači Ludogoretsa imaju oko 20 puta veću tržišnu vrijednost jer vrijede čak 50 miliona eura.

Njihov najskuplji fudbaler je lijevo krilo Vura koji vrijedi 5 miliona eura, a osim njega vrlo su skupocjeni i lijevi bek Natanael, golman Stoyanov, desni bek Cicinho, kao i napadač Keseru koji vrijede 4,25, 3,50, 3,50 i 3,50 miliona eura. Osim toga, tu je još dosta fudbalera koji vrijede između dva i tri miliona evropskih novčanica.

Zanimljivo da ekipa Ludogoretsa u svojim redovima ima i nekoliko reprezentativaca, što Bugarske, što drugih zemalja. Vladislav Stoyanov osim Ludogoretsa čuva i mrežu reprezentacije Bugarske, Georgi Terziev je upisao 10 utakmica za istu reprezentaciju, Claudio Keseru redovno predvodi napad Rumunije, dok je Anicet zadnji vezni Madagaskara. Također, Jacek Goralski je upisao sedam mečeva za reprezentaciju Poljske, dok je Jody Lukoki proveo dva meča na desnom krilu Dominikanske Republike.

Inače, ova bugarska ekipa je prošle sezone igrala šesnaestinu finala Evropa lige gdje je ispala od Milana ukupnim rezultatom 4:0. Prije toga je igrala veoma dobro u grupnoj fazi gdje je u grupi sa Sporting Bragom, Basaksehirom i Hoffenheimom ubilježila samo jedan oporaz i zauzela drugo mjesto sa devet osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Radi se o klubu koji je osvojio sedam puta bugarski šampionat i dva puta Kup. Najviše nastupa za klub ima Brazilac Marcelinho koji je od 2011. do danas odigrao 191 meč u bugarskom prvenstvu, a on je i najbolji strijelac sa 64 postignuta gola. Zanimljivo, trenutno je u klubu čak devet Brazilaca, odnosno jedan manje od Bughara kojih je 10.

Za kraj dodajmo da se prvi meč između Ludogoretsa i Zrinjskog igra narednog četvrtka u Razgradu, dok je revanš Pod Bijelim brijegom sedam dana kasnije.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi