Bobby Duncan tri godine u Redsima

Rođak Stevena Gerrarda potpisao za Liverpool

Midhat Šljivak

Ekipa Liverpoola dovela je u svoje redove veoma zanimljivo ime.

Novi član tima sa Anfielda postao je 17-godišnji Bobby Duncan, rođak legende kluba Stevena Gerrarda.

Duncan i Liverpool su dogovorili saradnju još u junu, a danas je mladi fudbaler potvrdio da će nositi dres Redsa u naredne tri godine.

"Sretan sam što mogu objaviti da sam potpisao za Liverpool. Čekao sam toliko dugo na ovaj dan. Ovaj tim gledam i navijam za njega cijeli svoj život. A sad, na posao", rekao je Duncan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 17-godišnjak je prošao omladinske kategorije Manchester Cityja. U Redse je došao zbog ljubavi prema klubu, a odbio je ponude Juventusa, Tottenhama i Monaca.

Mladi napadač će sada imati šansu da krene stopama mnogo poznatijeg rođaka Stevena Gerrarda koji je legenda kluba, a Liverpool će Cityju kao naknadu za treniranje isplatiti 200.000 funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.