Gabriel Jesus produžio ugovor sa Manchester Cityjem

Ostaje još pet godina

Gabriel Jesus produžio ugovor sa Manchester Cityjem · Zvanično

Mladi napadač Manchester Cityja Gabriel Jesus produžio je ugovor sa ovim klubom.

Jesus je redove Građana pojačao u januaru 2017. godine, ali vrlo brzo je doživio tešku povredu. Ipak, u periodu prije i poslije povrede većinom je bio član prve postave i sasvim je jasno da City ima velike planove sa njim.

Danas je ozvaničeno da je Brazilac produžio ugovor sa Građanima do ljeta 2023. godine, odnosno narednih pet sezona će ostati na Etihadu.

Ovaj 21-godišnji napadač je od dolaska u Premier ligu odigrao ukupno 39 utakmica te je postigao 20 golova uz osam asistencija. Prije Cityja igrao je za Palmeiras koji je od njegove prodaje dobio 32 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi