Ima dvije opcije

Nema Kolašinca ni Monreala, za duel sa Cityjem Emery će "izmisliti" beka

Edmir Škorić

Sead Kolašinac će zbog povrede koju je zadobio u prijateljsko meču protiv Chelseaja pauzirati dva mjeseca.

Kolašinac je povrijedio lijevo koljeno i iz Arsenala su saopštili da će mirovati narednih osam do 10 sedmica, što stvara ozbiljne probleme novom treneru Unaiju Emeryju.

Naime, sedam dana prije početka Premier lige upitan je i drugi lijevi bek Nacho Monreal, pa će Emery protiv Manchester Cityja vjerovatno morati da nešto "skuha".

S obzirom da nema treće alternative, na toj poziciji lijevog beka igrat će Alex Iwobi ili Ainsley Maitland-Niles. Njih dvojica su po prirodi ofanzivci, ali Emery će morati jednog od njih da stavi u neprirodnu poziciju za naredni meč.

Arsenal je pružao dobre partije pod palicom Emeryja u posljednje vrijeme, no tek treba da vidimo kako će se "novi" Topnici ponašati u ozbiljnijim i zvaničnim mečevima, a bolje probe od one sa Cityjem sigurno nema.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.