Udarac za Arsenal: Kolašinac propušta početak sezone Premier lige

Bh. reprezentativac zadobio težu povredu

Udarac za Arsenal: Kolašinac propušta početak sezone Premier lige

Ekipa Arsenala nastavlja sa pripremnim mečevima za novu sezonu. Naredni prijateljski meč Arsenal će igrati u Štokholmu protiv Lazija, ali na ovom meču Emery neće moći računati na bh. reprezentativca Seada Kolašinca.

Kolašinac se povrijedio na meču Internacionalog kupa šampiona protiv Chelseaja odigranom prije nekoliko dana, a iako trener Topnika Unai Emery u prvi mah nije mogao puno toga reći o stepenu povrede našeg beka, sada su se o njegovoj situaciji oglasili iz Arsenala.

Naime, Arsenal je na zvaničnoj stranici saopštio da je povreda lijevog koljena Seada Kolašinca nešto teža, te da će zbog iste odsustvovati od osam do deset sedmica.

Jasno je dakle da Emery neće moći računati na nekadašnjeg fudbalera Schalkea na početku nove sezone Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Kolašinca, problema sa povredom ima i Aaron Ramsey, ali je ona nešto lakša, te se očekuje da se on vrati treninzima naredne sedmice.

Također, Sead Kolašinac neće biti na raspolaganju Robertu Prosinečkom za prve utakmice UEFA-ine Lige nacija. Podsjetimo, BiH 8. septembra gostuje u Sjevernoj Irskoj, dok je tri dana kasnije na rasporedu susret protiv Austrije. Naredni susret BiH u ovom takmičenju je 15. oktobra, te se može očekivati da Kolašinac bude srpeman.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

volfrapsodija
Hoće li moći Prosinečki računati na njega? To je važno.
15 0
Dobar,Los,Zao
Tenku ćesto otpadaju gusjenice!
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi