Šef struke Jedinstva

Jagodić: Tražili smo dobitnu formulu za prvo kolo

Samir Mlaćo

Jedinstvo je jučer na stadionu Pod borićima pobijedilo Slobodu (NG) u 'generalci' pred narednu sezonu.

Prilično zadovoljan onim što su pokazali crveno-bijeli je i šef stručnog štaba Vlado Jagodić, iako naglašava da vjeruje da će Jedinstvo kako vrijeme bude odmicalo dostići još bolju formu.

"Naravno da nisam nezadovoljan. Nastavili smo uzlaznom linijom i bilo je jučer lijepo biti učesnik uvertire pred prvenstvo, a sve zahvaljujući velikom broju gledalaca i vjernih navijača. Ja znam da to može još bolje, ali treba napomenuti da je ovo bila pripremna utakmica u kojima smo tražili dobitnu formulu za prvo kolo. Nismo primili niti jedan gol, a postigli smo 18", kazao je Jagodić, pa dodao:

"Neko će reći da su protivnici 'ovakvi ili onakvi', ali za mene je svaki vrijedan pažnje i respekta. Mnogo hvala i Slobodi iz Novog Grada. Izašli su nam u susret da odigramo generalku, iako je naša želja bila da ugostimo što jačeg protivnika iz susjedne države, ali su nam u posljednji čas otkazali."

Dodaje kako ima prilično jasnu sliku kada je u pitanju udarni sastav.

"Svrha utakmica je bila da opteretim 13-14 igrača maksimalnim minutama i to sam uradio. U srijedu ćemo odigrati još jednu utakmicu u Velikoj Kladuši na kojoj će priliku dobiti i ostali igrači, koji će također imati opterećenje od po 90 minuta, čime ćemo ujedno i zaokružiti ovaj pripremni period. Ja već imam prilično jasnu sliku, no tim za prvo kolo ću konkretizovati ipak poslije srijede."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zahvalio se i navijačima na podršci.

"Još jednom hvala svima koji su odvojili vrijeme i došli da vide, ali i podrže ovo što mi u klubu pokušavamo da napravimo. Pogotovo mi znači ako su sa stadiona otišli zadovoljni viđenim", podvukao je Jagodić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.