Nakon tri kola Premijer lige

Četiri ekipe bez poraza, Široki najefikasniji

Edmir Škorić

Poslije tri odigrana kola četiri ekipe u Premijer ligi BiH nemaju poraz, a zanimljivo da to nisu ni Sarajevo, Željo, Zrinjski...

Lider nakon tri kola je Široki Brijeg koji ima sedam bodova, a nakon deklasiranja Čelika (6:0) na Pecari postao je najefikasniji tim lige sa devet postignutih golova.

Široki je jedna od četiri ekipe koje nemaju poraz nakon uvodna tri kola. Preostale tri su Zvijezda 09, Radnik i Krupa, s tim da novi premijerligaš Zvijezda nije upisao pobjedu i u sva tri kola je remizirao.

Jedine ekipe koje još nisu ostvarile pobjedu su, dakle, Zvijezda 09, te Mladost i GOŠK. Jedina ekipa koja nije postigla pogodak u dosadašnjim mečevima je Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda i Tuzla City su malčice efikasnije, pa su u 360 minuta igre uspjele zabiti po jedan pogodak. Također, važno je napomenuti da su se najboljim odbranama pokazale odbrane Tuzla City i Želje, poštu su ove ekipe primile samo po jedan pogodak.

Krupin napadač Elvir Koljić s pet pogodaka za sada je prvi strijelac lige, dok tri ima Bagarić iz Širokog, a po dva Dedić (Čelik), Filipović (Zrinjski), Handžić (Sarajevo), Jurić (Široki), Tatar (Sarajevo), Krpić (Željezničar).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.