Treće pretkolo Evropa lige

Zrinjski danas u Razgradu: Nemoguća misija za bh. prvaka

Bosanskohercegovački šampion Zrinjski danas će gostovati u Razgradu kod Ludogoretsa u okviru prvog meča 3. pretkola Evropa lige. 

Ludogorets će svakako biti veliki favorit na ovom susretu iako se u posljednje vrijeme nalazi u prilično lošoj formi. Bugarska ekipa nije slavila pobjedu na posljednja četiri meča, dva puta je gubila i dva puta igrala nerješeno.

Zanimljivo, Ludogorets je, baš kao Zrinjski, evropsku avanturu počeo u Ligi prvaka, ali je ispao u drugom pretkolu od Videotona, a jedini gol u dvomeču je postigao povremeni bh. reprezentativac Anel Hadžić.

To je Bugare dovelo u Evropa ligu gdje će im protivnik biti šampion BiH. Trener našeg predstavnika Ante Miše poručio je pred današnji susret da bi eventualna ofanziva u Razgradu bila ravna samoubistvu.

"Imamo jako puno problema sa sastavom, fali nam puno igrača, počev od golmana, Stojkića, Barišića, Bekića, Aćimovića a evo za Razgrad nam je otpao i Rustemović koji je zadobio neugodnu kontuziju u predjelu bedrenog mišića".

"Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja je bolja od Trnave a da ne spominjem od Valette. Ekipa prepuna Brazilaca i rumunjskih reprezentativaca, sve odreda sjajni igrači. Čeka nas zahtjevan susret u kojem ćemo tražiti rezultat za uzvrat u Širokom. Imamo kvalitet i uz neke taktičke zamke nastojat ćemo napraviti sve što možemo da prođemo dalje".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Imao sam razgovor sa Želimirom Terkešom, pomoćnim trenerom Lokomotiv Plovdiva koji ih je neki dan senzacionalno savladao. Rekao mi je dosta o Ludogoretsu. Rekao mi je da se radi o igračima koji doslovce lete po terenu. Posebno Brazilac Marcelinho za kojeg kaže da može igrati u bilo kojem klubu na svijetu. Cichino, Natahniel, i Wanderson ne zaostaju za njim. Mali, okretni brzi igrači sa fenomenalnom tehnikom. U završnici im je i po 6 igrača. Stat ćemo u dva bloka, duplirati krilne pozicije i posebno osigurati Marcelinha. Imamo plan kroz neke prekide i nadam se da ćemo uspjeti iznenaditi. Malo je neobično za nas da se branimo, ali igramo s ekipom koja zahtjeva da se mi prilagodimo njoj. Bilo bi suludo njih napasti tamo, mislim da bi to bio harakiri. Pokušat ćemo ovako kroz dva bloka i sa striktnim čuvanjem Marcelinha i kroz te blokove pokušati uraditi nešto preko kontri", rekao je Miše.

Podsjetimo, današnji susret u Razgradu počinje od 19.00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.