Evropska liga, 3. pretkolo

Olimpija silovita, Hajduk i Rijeka remizirali, nezgodan poraz Maribora

Danas su svoje utakmice 3. pretkola Evropske lige odigrali mnogobrojni klubovi sa ovih prostora.

Hajduk je na svom terenu remizirao sa Steauom iz Bukurešta odigravši 0:0, dok je Rijeka na gostovanju odigrala 1:1 sa Sarpsborgom. Norvežani su vodili zahvaljujući golu Zachariassena iz 72. minute, da bi konačan rezultat postavio Gorgon u 83. minuti.

Svih 90 minuta u timu Rijeke odigrao je Gragovac, Kvržić je ušao u 66. minuti dok je Lončar cijeli meč odgledao sa klupe.

Olimpija je na svom terenu razbila Helsinki sa 3:0 i tako se približila plasmanu u playoff. Strijelci za prvaka Slovenije bili su Abass (38. i 59.), te Kronavetar u 50. minuti iz penala. Tomislav Tomić je odigrao svih 90 minuta, dok je Asmir Suljić ušao u igru u 71. minuti u timu Olimpije.

Maribor je na gostovanju kod Glasgow Rangersa doživio nezgodan poraz rezultatom 3:1. Strijelci za škotski tim bili su Morelos u 6., Tavernier u 50. i Coulibaly u 86. minuti, dok je jedini gol za Maribor postigao Bajde u 40. minuti. Jasmin Mešanović je u igru ušao u 62. minuti, a Kenan Pirić ni večeras nije bio među stativama.

Spartak iz Subotice je u Beogradu dočekao Brondby, a danski predstavnik je slavio sa 2:0. Strijelci su bili Kaiser u 29. i Mukhtar u 47. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Svemu dodajmo i da je Partizan kao gost bio bolji od Nordsjaellanda sa 2:1, uz pogodak Gorana Zakarića.

Revanš mečevi igraju se narednog četvrtka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.