Premier liga

Mourinhov United može daleko bolje, ali pobjedom je krenuo u napad na titulu

Edmir Škorić

U prvoj utakmici nove sezone engleske Premier lige Mancehster United je s 2:1 savladao Leicester.

United je i ove sezone jedan od favorita za titulu unatoč tvrdnjama Josea Mourinha da nema dovoljno dobar tim za takvo nešto. S druge strane, Leicester se opet poakazao kao nezgodan rival za Crvene vragove.

Već u trećoj minuti United je došao do, ispostavit će se, ključnog gola na meču. Jedan Leicesterov igrač je nakon udarca Sancheza igrao rukom, a Paul Pogba je dosuđeni penal pretvorio u rano vodstvo Crvenih vragova.

Nakon toga uslijedio je period igre u kojem je Leicester dominirao, a United se nekako odmah opredijelio za kontre. Mogli su gosti do 1:1 u 29. minuti, ali De Gea brani udarac Maddisona.

Pet minuta prije kraja Sanchez je glavom pokušao, no dobru situaciju nije pretvorio u novi pogodak domaćeg tima.

I u nastavku slična situacija na terenu. United je igrao isključivo s razmišljanjima da sačuva mrežu, dok je Leicester na sve načine pokušavao da ugrozi gol De Gee, no nije billo pravih šansi.

Tek je Iheanacho u 76. minuti umalo zatresao mrežu Uniteda, ali je De Gea još jednom pokazao da je među najboljim svjetskim golmanima, a Lukaku samo dvije minute ne koristi zicer i njegovu šansu jedan na jedan zaustavlja Schmeichel.

I tek u 83. minuti sjajna lopta Mate, Luke Shaw je uspio nekako da dođe do pozicije i da šutira, te pogodi mrežu gostiju za ovjeru pobjede Crvenih vragova. Rezervista Jamie Vardy je u nadoknadi smanjio na 2:1 i to je bio konačan rezultat.

U idućem kolu United gostuje Brightonu, dok će Leicester na King Poweru ugostiti Wolverhampton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 1. kolo:
Man. United - Leicester 2:1 (Pogba 3, Shaw 83/ Vardy 92)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.