Prva liga FBiH

Zvijezda golom Mehića u finišu srušila Orašje, Slaven bolji od Novog Travnika

Edmir Škorić

Ovog vikenda startala je nova sezona Prve lige Federacije BiH, a već na početku nam je dato na znanje da će ponovo biti puno uzbuđenja.

Dosta zanimljivo bilo je u Orašju, mada će neko, rezultatski gledano, pomisliti da je bilo loše. Mreža se jednom tresla, no okršaj komšija donio je pregršt uzbuđenja i trijumf Zvijezde.

Zanimljivo da je već u prvoj trećini meča odstranjen predsjednik Zvijezde iz lože stadiona Goal, ali to nije poremetilo crveno-bijele iz Gradačca, koji su nastojali da upišu prvu pobjedu na početku ligaške sezone.

Ilić i Jaćimović su na početku drugog dijela zaprijetili golu domaćih, ali je Orašje uzvratilo, a prečka spasila goste možda i poraza.

Pecelj je mogao sredinom drugog dijela da donese radost Zvijezdi, ali nije pogodio iako se našao sam pred golmanom Kurbašićem, nekadašnjim čuvarom mreže Zvijezde.

U samoj završnici, kada je djelovalo da neće biti pobjednika, Mehić donosi gostima veliku radost i pogađa za prvu 'tricu'  u novoj sezoni.

U Živinicama Slaven je trijumfovao protiv Novog Travnika rezultatom 2:0. Novi prvoligaš je imao teško gostovanje i nije smogao snage da izbjegne poraz na startu.

Slaven je u petoj minuti zatresao prečku gostujućeg gola, odnosno učinio je to Trumić, da bi šest minuta kasnije Ćosić postigao pogodak za 1:0 i slavlje gostiju, ali ono nije dugo trajalo jer je pogodak poništen.

U 16. minuti Trumić je ubacio, a Islamović glavom pucao pored gola gostiju, a onda Salihović iz kontre umalo da pogodi za 1:0, no stativa jes pasila goste.

Kapiten domaćih Mirnes Salihović u 37. minuti na ubačaj Trumića postiže gol za 1:0, da bi sve dileme oko pobjednika riješio Gogić u nastavku kada je postavio konačnih 2:0.

Orašje - Zvijezda 0:1

HNK Orašje: Kurbašić, Fačić, Marković, Šabić, Živković, Marošević, Marković, Mujčić, Prgić, Brković, Lugavić.

NK Zvijezda: Prljača, Popović, Petrović, Brčkalić, Šarić, Jusufbašić, Pecelj, Jaćimović, Kadrić, Šarkanović, Ilić.

Slaven - Novi Travnik 2:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Slaven: Brezičanin, Todorović, Numanović, Trumić, Omerkić, Salihović H., Islamović, Salihović M., Gogić, Doljančić, Hodžić.

NK Novi Travnik: Ćutahija, Ćosić, Džepina, Nebić, Buljubašić, Hodžić, Petak, Silajdžija, Smolo, Sulić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.