Menadžer Arsenala

Emery: Auba bi mogao da bude najbolji strijelac Premier lige

Edmir Škorić

Menadžer Arsenala Unai Emery smatra da će Pierre-Emerick Aubameyang biti najbolji strijelac lige.

Novi trener Topnika smatra da će Aubameyang završiti na vrhu liste strijelaca, mada je konkurencija u Premier ligi velika.

"Auba može da bude najbolji strijelac Premier lige ove sezone. Za mene je važno da imam napadače koji mogu da postignu mnogo golova. Igrat ćemo raznovrsno u napadu i želim da svaki igrač napreduje u tom smjeru", kazao je Emery.

Prvi ozbiljniji meč na klupi Arsenala imat će danas protiv Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mnogo je lakše sjedjeti ovdje i pričati o načinu igre protiv Cityja nego pokazati to na terenu. Oni su sjajni, Guardiolin uticaj se vidi. Ipak, spremali smo se cijelu nedjelju za utakmicu, važno je da vjerujemo u sebe. Razmišljamo samo o pobjedi", poručio je Emery.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.