Pred nama veliki derbi 1. kola Premiershipa

Odabrane postave: Arsenal djeluje moćno, ali City moćnije

Arsenal i Manchester City će za nekih 15-ak minuta početi veliki derbi prvog kola Premiershipa.

Bit će ovo susret dva tima od kojih se puno očekuje ove sezone. City brani titulu šampiona i favorti je da se ponovo popne na sami vrh bez obzira na to koliko su se pojačale ostale ekipe. S druge strane, Arsenal je poslije godina i godina promijenio trenera i na mjesto Arsena Wengera je sjeo Unai Emery.

S njim je u klub došlo i nekoliko pojačanja kao što su između ostalih Matteo Guendouzi i Sokratis koji će danas biti u prvoj postavi. Zanimljivo da je Emery mladom 19-godišnjem Guendouziju dao šansu ispred recimo Torreire koji je također ovog ljeta stigao u klub i to iz Sampdorije, a današnji meč će početi s klupe. Također, na klupi je ostao i golman Bernd Lenio koji je stigao iz Leverkusena, ali očiglerdno da Emery uprkos tome još uvijek ima veće povjerenje u Petra Cecha koji je danas na golu. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac je povrijeđen i nije u konkurenciji za tim.

S druge strane, kao što se to i očekivalo, mjesto u prvoj postavi Cityja je dobio Ryiad Mahrez, a iznenađujuće su na klupi ostali igrači poput Kevina De Bruynea, Gabriela Jesusa, Leroyja Sanea ili Vincenta Kompanyja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal: Cech, Maitland-Niles, Mustafi, Sokratis, Bellerin, Xhaka, Guendouzi, Mkhitaryan, Ozil, Ramsey, Aubameyang;

Manchester City: Ederson, Walker, Mendy, Laporte, Stones, Fernandinho, Bernardo Silva, Gundogan, Mahrez, Sterling i Aguero.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.