Skandal na Emiratesu: "Trebaju reći istinu, Wengera su otjerali iz Arsenala"

Wilshere se oglasio

Skandal na Emiratesu: "Trebaju reći istinu, Wengera su otjerali iz Arsenala"

E. Čaušević

Jack Wilshere je ovog ljeta nakon 17 godina napustio Arsenal i karijeru je odlučio nastaviti u dresu gradskog rivala West Hama.

U Arsenalu su odlučili na kraju prošle sezone da neće produžiti saradnju s Wilshereom koji je kao slobodan igrač odlučio da karijeri nastavi u West Hamu. Nakon što se situacija oko njegovog odlaska u redove gradskog rivala malo smirila Wilshere je odlučio ponovo da uzburka strasti.

Naime, u izjavi za engleske medije ovaj 26-godišnji fudbaler je izjavio da Arsene Wenger nije odlučio napustiti Arsenal nakon 22 godine već da je dobio otkaz, ali da o tome niko ne želi da priča. Wislhere je bio siguran da ostaje u Arsenalu, ali nakon što je objavljeno da Wenger napušta klub situacija se totalno promijenila, te nije dobio novi ugovor.

"Bio sam u posljednjoj godini ugovora i pričao sam s trenerom tadašnjim Arseneom Wengerom i rekao mi tada da mi neće dati novi ugovor. Bio sam povrijeđen, ali sam odlučio ostati i tu posljednju godinu ugovora. Konačno sam počeo igrati i u januaru su rekli da žele da ostanem. Bio sam spreman da produžim saradnju, a onda su otjerali Wengera i sve se promijenilo. To je bio čudan osjećaj i svi su bili šokirani", rekao je Wilshere za BBC.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi