Uvjerljiv trijumf

Bh. kadeti demolirali Kosovo

Midhat Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je večeras u Sarajevu Kosovo sa uvjerljivih 115:58 u odgođenom meču 1. kola Evropskog prvenstva B divizije.

Mladi bh. košarkaši su opravdali ulogu velikog favorita i na kraju su upisali uvjerljiv trijumf protiv slabašnog rivala.

Prva dionica donijela je apsolutnu dominaciju bh. kadeta. Ovaj dio gre dobili su 32:3 i pitanje pobjednika je riješeno nakon deset minuta igre.

Spustio je naš tim gas u ostatku prvog dijela i na poluvrijeme su otišli sa plus 36 (54:18).

Ipak, u nastavku su uspjeli da povećaju prednost. Bilo je samo pitanje sa koliko će poena prednosti završiti ovaj meč, a na kraju je bilo plus 57.

Svi bh. košarkaši su se upisali u strijelce u ovom meču. Najefikasniji je bio Alem Huseinović sa 17 koševa, dok je orhan Špago dodao 16.

Albin Berisha je kod Kosova ubacio 16 koševa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.