Lopetegui traži nasljednika Ramosu

Čudan izbor: Real se sada fokusirao na pobjednika Svjetskog prvenstva

Iako djeluju kao beton u defanzivi, sa Sergiom Ramosom i Rafaelom Varaneom, novi trener Real Madrida odlučan je da dovede još jedno pojačanje na stoperskoj poziciji.

U Serhiu Ramosu i Raphaelu Varaneu Real Madrid ima dva najbolja centralna odbrambena igrača u svjetskom fudbalu, ali i veliki jaz među zamjenama.

Iako se svestrani Nacho pokazao da je sposoban da popuni eventualne praznine, Jesus Vallejo je pokazao da ne može, pa je Realu potrebna značajna nadogradnja u defanzivi.

Ako je vjerovati nedavnim medijskim izveštajima, Real će se upustiti u dovođenje Presnela Kimpembea. Svoje nadanje da bi PSG mogao uopće pričati o eventualnoj realizaciji transfera ovog člana svjetskog prvaka iz Rusije gaje na činjenici da su Parižani za 37 miliona doveli Schalkeovog Thilo Kehrera.

Kimpembe je na Mundijalu igrao samo protiv Danske u grupnoj fazi, no ljevonogi fudbaler imao je 28 utakmica prošle sezone u Ligue 1.

Kad je on bio u sastavu PSG je ostvarivao 9% više pobjeda nego kada njega nije bilo, uz njegovo prisustvo ekipa je 14 puta sačuvala mrežu netaknutom, međutim teško da bi se mogao izboriti za mjesto u prvom timu pored Thiaga Silve i Marquinhosa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Komotan sa loptom, izvrstan čitalac igre i nadaren brzom startnošću, 23-godišnjak ima puno sličnosti sa Varaneom, ali je interesantno i to da da ima bolju statistiku nego zvijezda Real Madrida od avgusta 2015.

Očigledno je mladom defanzivcu u tome pomogla činjenica da je Ligue 1 manje konkurentna od La Lige, no to opet ne smije dovesti u pitanje njegov talenat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.