Čekaju nas zanimljivi posljednji sati ljetne pijace

Do 18 sati se završavaju poslovi

UŽIVO: Posljednji dan prelaznog roka u Italiji, SMS ostaje u Laziju!

Midhat Šljivak

Danas se završava ljetni prelazni rok u Italiji.

21:54 - Mattia Sprocati novi je fudbaler Parme. Vezista je stigao iz Lazija. 

20:58 - Atalanta je zvanično potvrdila dolazak Ali Adnana iz Udinesea i odlazak Marca D'Alessandra u suprotnom pravcu.

20:21 - Zvanično: Ragnar Klavan novi fudbaler Cagliarija. 

18:59 - Simone Zaza novi fudbaler Torina. Iako je navodno već sve bilo dogovoreno sa Sampdorijom, Zaza je na kraju odlučio da potpiše za Torino. 

18:04 - Gervinho se i zvanično vratio u Seriju A i potpisao za Parmu. 

17:33 - Real Madrid ima namjeru tužiti Inter FIFA-i zbog toga što je direktno kontaktirao sa Lukom Modrićem bez njihove dozvole.

17:18 - I tehnički direktor Milana, Leonardo, je potvrdio kako od dolaska SMS-a neće biti ništa.

15:15 - Sergej Milinković-Savić ostaje u Laziju. Potvrdio je to trener ovog tima Simone Inzaghi. Srbin je imao nekoliko velikih ponuda, ali od odlaska nema ništa.

15:00 - Atalanta i Udinese su zamijenili igrače. Marco D'Alessandro i Ali Adnan promijeniće timove i igraće na posudbi do kraja sezone uz obaveznu kupovinu.

14:45 - Simone Zaza je izigrao Sampdoriju i odlučio je da potpiše ugovor sa Torinom. Čeka se odgovor Valencije koja se već ranije dogovorila sa Sampom, ali ništa nije potpisano.

14:35 - Frosinone se pojačao Joelom Campbellom iz Arsenala, te mladim Urugvajcem Joaquinom Ardaizom (19).

14:15 - Argentinac Mauro Burruchaga (20) tri godine će igrati u Chievu. Stiže iz River Plate, a radi se o sinu Jorgea Barruchage, nekadašnjeg reprezentativca Gauočosa.

14:00 - Veznjak Rome Maxime Gonalons odlazi na jednogodišnju pozajmicu u Sevillu.

13:40 - Interesantna vijest za bh. javnost. Povremeni reprezentativac BiH Mato Jajalo nalazi se jako blizu prelaska u Udinese

13:30 - Bez velikih transfera za sada. Ostalo je još nešto više od četiri sata do kraja prelaznog roka.

12:45 - Lazio je odbio ponudu Seville od 25 miliona eura, plus pet miliona eura bonusa za Luisa Alberta. Carlos Bacca je sa druge strane napustio Milan i zvanično je potpisao ugovor sa Villarrealom.

12:30 - Milan je službeno potvrdio dolazal Laxalta, ali i Samuela Castilleja.

12:15 - Parma je pokušala dovesti Yanna Karamoha iz Intera, ali fudbaler je odbio prelazak u ovaj tim.

12:00 - Napoli je u potrazi za napadačem. Tim sa San Paola mogao bi pojačati 36-godišnji Marco Boriello koji je posljednja opcija za ovaj tim nakon što su ih mnogi fudbaleri odbili.

11:55 - Zvanično: Diego Laxalt je novi igrač Milana!

11:50 - Claudio Marchisio nakon rastanka sa Juventusom karijeru vjerovatno nastavlja u MLS-u.

11:25 - Sampa je završila i dolazak defanzivca Lorenza Tonellija iz Napolija. On će na pozajmicu u tim iz Genoe.

11:15 - Valencia je prihvatila ponudu Sampdorije za Simonea Zazu od 14 miliona eura. Napadač bi ubrzo trebao potpisati ugovor.

10:50 - Napadač Arsenala Stephy Mavididi (20) blizu je prelaska u Juventus za dva miliona eura.

10:15 - Koffi Djidji stigao je u Torino na posudbu iz francuskog Nantesa. Na kraju sezone italijanski tim će imati mogućnost otkupa 26-godišnjeg defanzivca.

10:10 - Bivši igrač Rome Salih Ucan danas bi trebao postati novi član Empolija.

10:00 - Claudio Marchisio i Juventus su danas službeno raskinuli saradnju. Legenda Bianconera napušta klub nakon 25 godina.

9:10 - Estonac Ragnar Klavan je u pregovorima sa Cagliarijem. Fudbaler Liverpoola je na korak od ovog kluba, a košta će ih dva miliona eura.

8:50 - Roberto Soriano novi je član Torina. Stiže iz Villarreala na posudbu od milion eura do kraja sezone, a "Bikovi" će ga moći otkupiti za dodatnih 14 miliona narednog ljeta.

8:30 - Nekadašnji fudbaler Rome i Arsenala Gervinho (31) vraća se u Seriju A. On bi danas trebao postati novi igrač Parme.

8:10 - Udinese traži napadača. Prva želja im je Munir El Haddadi iz Barcelone za kojeg nude 12 miliona eura. Rezervne su opcije Haris Seferović i Gianluca Lapadula.

Potražite više informacija na temu Serie A:

7:30 - Počinjemo u Seriji B. Poljak Bartosz Kapustka iz Leicestera trebao bi postati novi član ekipe Beneventa. 

Očekuje se da tokom dana budu kompletirani dogovori koji su na korak od realizacije i sigurno će biti jako interesantno do 18 sati kada je krajnji rok za potpis fudbalera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.