Crnogorski golman bi mogao dobiti svoju šansu

Crnogorac napustio City, pa ga klub odlučio vratiti

Samir Mlaćo

Engleski prvak Manchester City odlučio je iz holandske Brede vratiti u svoje redove Arijaneta Murića, Crnogorca koji je prošle sezone bio prijavljen za susrete Lige prvaka.

Murić nikada nije dobio šansu za prvim tim Cityja, ali zbog povrede Claudia Brava u ovom klubu odlučili su se na sasvim logičan potez.

Kako je već poznato, Bravo je pokidao ligamente i slijedi mu pauza od par mjeseci, te je jedina zamjena Edersonu Danielu Grimshaw.

Murić je prije tri sedmice potpisao za holandsku Bredu i trebao je biti prva opcija na golu tog kluba, međutim sudbina je htjela da se ponovo vrati u Englesku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do sada je branio samo za U-23 tim Cityja, a teško je očekivati da će u narednom periodu dobiti šansu u seniorskoj momčadi.

U City je Murić, podsjetimo, stigao iz švicarskog Grasshopersa 2016. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.