Plavi spremni za Krupu

Odović hvalio Koljića, ali Rodin je uvjeren: Neće biti problema!

Midhat Šljivak

FK Željezničar će seriju dobrih rezultata pokušati da nastavi u nedjelju kada na Grbavici dočekuje neugodnu Krupu.

Na press konferenciji pred ovaj duel govorili su trener Plavih Milomir Odović i defanzivac Matej Rodin.

Trener tima sa Grbavice očekuje nastavak serije dobrih rezultat i želi pobjedu.

"Radi se o još jednoj utakmici u kojoj bi Željo trebao da popravi neke stvari, da budemo dovoljno dobri i da uz dobru igru ostvari dobar rezultat. Kada ste trener u Željezničaru, svaka utakmica je važna i u svakom meču idemo na pobjedu. Uz sav respekt Krupi, koja je ozbiljna ekipa, koja ima ozbiljne igrače koje sam želio dovesti u prošlom mandatu, mi želimo pobjedu", rekao je Odović, te je dodao:

"Otkako sam ja trener stvari su se okrenule. Veća je odgovornost, bolji je pristup igrača. Znaju šta trebaju raditi, ali čim odigraju dvije-tri utakmice dobro, ego im se poveća i zbog toga ću razgovarati sa nekim igračima. Pogledajte kako smo zabijali golove - iz akcija. Niko nije povaljao pet-šest igrača. Moramo u kontinuitetu više "igrati". Želim da periodi dobre igre budu veći, da znaju zašto držimo loptu, zašto insistiram na određenim stvarima i da to postane način igre, način razmišljanja", istakao je Odović.

Pohvalio je i Mateja Rodina, ali je istakao da mu mjesto protiv Krupe nije zagarantovano. Pohvalno je govorio i o najboljem strijelcu lige Elviru Koljiću koji će biti najopasniji po gol Želje.

"Rodin može napredovati, to je prava momčina i može izrasti u centralnog beka koji će tražiti dobar klub. Treba mu eksplozivnosti, nekad zakasni na određene duele, ali to je savim normalno. Vrlo bitno je da sluša, da je posvećen i da radi na sebi i rezultat neće izostati. Nisam odredio stoperski par, Rodinu ne ide u prilog što je igrao u prethodne tri-četiri utakmice. Koljić mi je bio prvi na spisku u prethodnom mandatu, ali bilo je komplikovano sa menadžerima i nismo ga doveli. Bolje je bilo da je došao u jedan od jačih timova u BiH, jer je rano otišao vani", rekao je Odović.

Rodin također očekuje pobjedu i također je spomenuo Koljića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekuje nas veoma teška utakmica. Krupa će sigurno biti dodatno motivirana, ali mi moramo ući maksimalno angažovano u utakmicu. Igramo na domaćem terenu, favoriti smo i tako ćemo se ponašati", rekao je Rodin, te je komentarisao igru Koljića.

"Zabio je dosta golova, ali ne želimo nikog izdvajati, pa ni Koljića. Mislim da ćemo dobro odgovoriti i da neće biti problema", dodao je defanzivac Želje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.