Slišković jasan pred novi meč

"Razgovarali smo dosta, igrači su preuzeli dio krivice na sebe"

Povodom sutrašnjeg susreta 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem će se na Bijelom Brijegu sastati HŠK Zrinjski i Tuzla City, u prostorijama mostarskog kluba upriličena je press konferencija na kojoj je predstavnicima medija na dispoziciji bio trener Plemića Blaž Baka Slišković koji je uoči susreta sa Tuzlacima izjavio slijedeće: 

"Mislim da smo u situaciji da moramo reći, a to i potvrditi na terenu da nam je pobjeda u ovom trenu imperativ. Samo s ta tri boda se možemo vratiti u igru za vrh ljestvice. Treba pokazati karakter i volju na terenu za takvo što. Uzalud je pričati i uzalud je neke stvari govoriti, to treba demonstrirati na terenu. Vjerujem da ćemo biti nagrađeni ako to pokažemo na terenu. Ekipa Tuzle je iskusna, kvalitetna, bez obzira što i oni imaju rezultatskih problema, puno više nego s igrom. Doći će u Mostar s velikom željom da odu s pozitivnim rezultatom. Očekujem tešku utakmicu radi samog trenutka u kom se nalazimo i mi i oni. Bit će velik psihološki pritisak na igračima a na meni je da kao trener taj pritisak svedem na najmanju razinu i da momci uđu u utakmicu opušteno. Vjerujem ako sve ispoštujemo da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Razgovarali smo dosta. Igrači su svjesni dijela njihove odgovornosti i preuzeli su ga što je pozitivna stvar. Nije bilo govorancije samo s moje strane. Uključili su se svi u taj razgovor. Vjerujem da će taj karakter ipak doći do izražaja. Nakon ovog nas opet čeka domaća utakmica sa Zvijezdom i gostovanje u Krupi pa će se znati na kakvom smo putu", jasan je Slišković.

O stanju u momčadi i eventualnom sastavu popularni Baka je rekao slijedeće:

"Probali smo jučer sa Šovšićem na treningu. Još nije spreman za utakmicu jer ima još problema i bit će van konkurencije. Aćimović, Bencun su van stroja. Povratak Brkića ohrabruje. Trenirao je i Pero Stojkić nakon ove fizičke krize kroz koju je prošao. Svi ostali su u kadru i dobo su trenirali. Treninzi nisu bili naporni, nastojali smo se održati na nivou a ne se napornim treninzima dovesti u još težu situaciju. Vidjet ćemo tko će biti u kadru. Odredit ću 18, te startnih 11 koji po mom mišljenju mogu dati najviše".

Utakmica između Zrinjskog i Tuzla Cityja igra se sutra u 20 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.