Težak zadatak pred Bakom - Od šetača napraviti trkače

Zrinjski u problemima

Težak zadatak pred Bakom - Od šetača napraviti trkače · Komentar

Zadovoljstvo koje je nakratko u tabor Zrinjskog donijela dobra partija protiv Ludogoretsa, te povratak Blaža Sliškovića na klupu Plemića, nažalost po navijače mostarskog kluba nije dugo trajalo. Sinoć je na Koševu u sjajnoj utakmici Sarajevo deklasiralo Zrinjski i do kraja ogolilo sve slabosti koje tresu aktualnog prvaka. 

Tri poraza u nizu Zrinjskom se nisu već dugo desila a da je "nešto trulo u državi Danskoj" sinoć je potvrdio i sam Baka Slišković. Čini se da u mostarskom klubu ipak nije toliki problem ležao u stručnom stožeru. Mišljenja smo da Blaž Slišković kao prvo, nije trebao ni napuštati klupu mostarskog kluba, ali letargiju koja je ovladala igračima pripisati Anti Miši bilo bi uistinu nepravedno. Velika bezvoljnost i manjak motiva na mjestu na kojem istih ne bi trebalo nedostajati ozbiljan su problem koji, čini se, neće biti riješen dok se ne naprave neki drastični rezovi.

"Igrači su 80 posto isti koje sam prošle godine vodio. Problem je atmosfera koju su pojedinci stvorili zbog svojih privatnih nezadovoljstava što nisu ostvarili transfere vani. Moramo pričati, jer toga sam se pribojavao i kada sam odlazio s klupe." - grmio je legendarni Mostarac sinoć nakon bolnog poraza od Sarajeva.

Ova Bakina izjava itekako ima smisla. Udarne igle iz prošlih sezona su naglo jako otupile, a više od samih rezultata simpatizere Zrinjskog boli odnos nekih igrača prema dresu s lentom. Od lovorika nema ništa, sezona ide, bodovi se rasipaju, a nezadovoljstvo je u ponovnom naglom porastu. Isto kako je dovoljno malo da se sve pomakne i da se vrati optimizam kao nakon Ludogoretsa, još manje treba da se vrate crni oblaci prepuni pesimizma.

Čini se da u ovoj sezoni na naplatu dolazi prilično nerazumljiva i loša transfer politika kluba. Gomilanje igrača, te poluigrača ne vodi ničemu, a pomalo smiješno djeluje činjenica da su neki momci poput Gržana i Stanića među najplaćenijim igračima, a na listi su otpisanih. Silom prilika Srđan Stanić je sinoć dobio šansu nakon što ga je Baka vratio u prvi tim, ali se itekako uklopio u sivilo koje su kreirali njegovi suigrači. Na sve to nakalemila se i nervoza koju su sinoć posebno projicirali isključeni Jakovljević te Nemanja Bilbija koji je ušao u više nego bespotrebne čarke i provokacije s dijelom sarajevske publike. S tim da se Jakovljeviću može donekle i oprotiti zbog činjenice da je jedan od rijetkih koji ove sezone pošteno zarađuje svoj kruh i natapa dres znojem.

Zasićenje o kom govori Baka nikad nije bilo vidljivije. I dok su europske utakmice još nešto i izvlačile iz ovog tima, ove posljednje premijerligaške postale su prava šetnica za mostarske nogometaše. U igri Zrinjskog nema više one borbenosti i volje koja je krasila ovaj tim i kojom su nadoknađivali neke nedostatke onda kada nije išlo. Više nema nekoga da izmisli gol ili neki potez koji će prodrmati tim i ova tri uzastopna poraza bolna su realnost tima koji vapi za rezovima. A rezova će, kako kaže Baka biti. I kazni, onih novčanih. Koje im s obzirom na plaće kakve nema skoro nijedan sportski kolektiv u državi neće toliko teško pasti. Vrijeme slavlja je prošlo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trofeje i laureate Zrinjskom ne može nitko oduzeti niti osporiti no ulazak u ovu sezonu sluti da bi obrana naslova ostati mislena imenica i da će biti dobro ako se uhvati vlak za Europu. Pet kola je premalo da bi se donosio sud o bilo čemu, no kriza koja drma bh prvaka je više nego evidentna. Baka je najavio da ne uspije li pomaknuti stvari s mrtve točke do reprezentativne pauze ponovno odlazi s klupe Zrinjskog. I potpuno vjerujemo u takav ishod, da će to i napraviti, da više neće kompromitirati sebe i bacati mrlju na sjajne stvari koje je dosad napravio s Plemićima.

Tko će se onda latiti užarene klupe Zrinjskog dođe li do tog scenarija? Navodno, je Dragan Jović već odbacio takvu mogućnost, a tijekom krize koja je drmala Zrinjski u Ligi za prvaka u prošloj sezoni spremala se scena za dolazak Igora Štimca i njegovog pomoćnika Tonćija Gabrića. Tko god to bude i ako bude, posao koji će biti pred njim neće biti nimalo lagan. Do tada će Blaž Slišković sigurni smo dati sve od sebe, da nešto promijeni i da od šetača ponovno napravi trkače.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

milojko
nestalo para,valja vracati dugove iz proslosti,sve se vraca sve se placa! hocemo stadion!
20 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi