Visoke novčane kazne

Disciplinska komisija NS/FS BiH kažnjava sve redom: Žestoke sankcije za premijerligaše!

Službeni glasnik NS/FS BiH broj 773 objavljen danas donio je loše vijesti za brojne klubove Premijer lige, s obzirom da Disciplinska komisija nije imala milosti u izricanju novčanih kazni kao ni u izricanju suspenzija igračima.

Disciplinska komisija je na svojim zasjedanjima donijela veliki broj odluka o izmirenju dugova pojedinih klubova iz Premijer lige, dok je druge "nagradila" novčanim kaznama zbog različitih propusta.

Mjesec august je bio posebno "koban" za FK Željezničar s obzirom da je ovom klubu izrečeno nekoliko novčanih kazni koje će značajno oštetiti kasu kluba.

Željezničar je kažnjen zbog slabe organizacije i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača ovog kluba na susretima protiv Sarajeva i Zrinjskog na Grbavici. Sa druge strane, FK Sarajevo je kažnjeno sa 1500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača ovog kluba na gradskom derbiju.

Disciplinska komisija je donijela odluke o kaznama i za određeni broj fudbalera i zvaničnika klubova u zavnisnosti od njihovih prekršaja u proteklom periodu, a sve odluke Disciplinske komisije možete pogledati u službenom glasniku na OVOM LINKU.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.