Benko se prisjetio afere u Sarajevu: "Cijeli grad je bio na mojoj strani"

Nekada najbolji strijelac Premijer lige BiH

Benko se prisjetio afere u Sarajevu: "Cijeli grad je bio na mojoj strani"

Leon Benko i zvanično je postao novi igrač Varaždina. Nakon 12 godina prekaljeni napadač se odlučio vratiti u matični klub, koji je ove sezone u 2. HNL glavni favorit za osvajanje naslova.

Bivši najbolji strijelac BHT Premijer lige BiH je proteklih sedmica vodio pregovore s nekoliko timova, ponajviše s onima iz azijskih zemalja, no na kraju je zbog porodice, ali i vrlo ambicioznog projekta, potpisao za Varaždin.

Nakon što je cijeli posao realizovan Benko je novinarima u Hrvatskoj pričao o svojoj dosadašnjoj karijeri, a dotakao se također i epizode u Sarajevu, koju je, između ostalog, obilježila i neugodna situacija. Tačnije, Benko je zajedno s još nekoliko igrača od tadašnjeg trenera Almira Hurtića suspendovan jer je pio - alkohol.

"Najgore od svega je što nisam mogao objasniti cijelu situaciju. U karanteni smo popili dva i pol decilitra pive, što je najnormalnija stvar. Nije bilo nikakvog pijančenja. Žao mi je što smo se morali rastati iako je cijeli grad bio na mojoj strani. Inače, ono što sam doživio u Sarajevu nešto je posebno. Deset dana prije derbija osjećate da se sprema nešto veliko", rekao je Benko koji je posljednje dvije sezone proveo u Olimpiji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Benko je, podsjetimo, sa Sarajevom svojevremeno osvojio prvenstvo i Kup BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rimke
steta sto Leon ode, zadugo necemo takvog dovesti
36 0
bebi
Vise su stete pojedini kvazi treneri i uprave nanijele klubovima u BiH nego iko ..
27 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi