Ugovor potpisan na dvije godine

Široki Brijeg doveo pojačanje iz Slovenije · Zvanično

NK Široki Brijeg danas je dodatno osnažio svoje redove.

Plavo-bijeli dres je, kako je saopšteno na klupskoj stranici, zadužio Petar Franjić koji je na Pecaru stigao iz Domžala, slovenačke ekipe koja je izbacila upravo Široki Brijeg u prvom prektolu Evropske lige. 

Franjić ima 27 godina i po vokaciji je krilni igrač, a sa premijerligašem je potpisao dvogodišnji ugovor. 

Inače je prošao školu nogometa zagrebačkog Dinama odakle je kao junior 2010. godine posuđen u Lokomotivu kako bi stekao seniorsko iskustvo. Nakon jedne sezone u Lokomotivi odradio je posudbe u Radniku iz Sesveta te u Istri 1961 koja je na kraju otkupila njegov ugovor i čiji je član bio iduće dvije sezone. Kasnije je još oblačio dresove Splita, azerbejdžanske Gabale, te Domžala. 

U prošloj sezoni za Domžale je odigrao 19 utakmica u prvenstvu, te tri u kvalifikacijama za Evropsku ligu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.