Disciplinska komisija NS/FS BiH kažnjava sve redom: Žestoke sankcije za premijerligaše!

Visoke novčane kazne

Disciplinska komisija NS/FS BiH kažnjava sve redom: Žestoke sankcije za premijerligaše!

Službeni glasnik NS/FS BiH broj 773 objavljen danas donio je loše vijesti za brojne klubove Premijer lige, s obzirom da Disciplinska komisija nije imala milosti u izricanju novčanih kazni kao ni u izricanju suspenzija igračima.

Disciplinska komisija je na svojim zasjedanjima donijela veliki broj odluka o izmirenju dugova pojedinih klubova iz Premijer lige, dok je druge "nagradila" novčanim kaznama zbog različitih propusta.

Mjesec august je bio posebno "koban" za FK Željezničar s obzirom da je ovom klubu izrečeno nekoliko novčanih kazni koje će značajno oštetiti kasu kluba.

Željezničar je kažnjen zbog slabe organizacije i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača ovog kluba na susretima protiv Sarajeva i Zrinjskog na Grbavici. Sa druge strane, FK Sarajevo je kažnjeno sa 1500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača ovog kluba na gradskom derbiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Disciplinska komisija je donijela odluke o kaznama i za određeni broj fudbalera i zvaničnika klubova u zavnisnosti od njihovih prekršaja u proteklom periodu, a sve odluke Disciplinske komisije možete pogledati u službenom glasniku na OVOM LINKU.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi