FOTO: CROPIX

Minimalna pobjeda Modrih

Dinamo slavio protiv Lokomotive, Bjelici se isplatio rizik

Samir Mlaćo

Nakon remija u okviru play off-a za Ligu prvaka protiv Young Boysa, zagrebački Dinamo večeras ja na svom Maksimiru ugostio u gradskom derbiju Lokomotivu. 

Završilo je 1:0 za Modre , a trener Dinama Nenad Bjelica napravio je veoma zanimljiv potez. Izveo je kompletnu drugu momčad, te mu se rizik na kraju isplatio.

Prvu priliku Dinamo je imalo u desetoj minuti preko Budimira, međutim Kolinger je spasio. Uzvratila je Lokomotiva samo minut kasnije, no Radonjić se nije najbolje snašao.

Bh. reprezentativac Luka Menalo mogao je u 35. minuti dovesti u vodstvo Dinamo, no nije bio precizan iz izgledne prilike.

U 48. minuti Dinamo je povelo. Menalo šutira, Karačić igra rukom, a sa 11 metara je siguran Bruno Petković.

Nekadašnji napadač Širokog Brijeg Ivan Krstanović mogao je pogoditi za izjednačenje u 62. minuti, ali golman Zagorac ispravlja svoju grešku.

Do kraja par uzbuđenja, ali ostalo je 1:0. Amer Gojak je meč ispratio sa klupe, dok Izet Hajrović nije ni bio u kombinaciji.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

1.HNL, 5. kolo:

GNK Dinamo - NK Lokomotiva 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.