Samo bod Intera u dvije ovosezonske utakmice (Foto: EPA)

Serie A, 2. kolo

Očajan start sezone Intera: Torino odnio bod sa Meazze

Midhat Šljivak

Fudbaleri Intera ni nakon dva kola u Seriji A ne znaju za pobjedu.

Nerazzurri su večeras na Giuseppe Meazzi ugostili ekipu Torina i na kraju je ovaj meč završen neriješenim rezultatom 2:2.

Krenuo je Inter dobro. Golovima Perišića (7.) i De Vrija (32.) imali sud va gola prednosti na poluvremenu, ali su na kraju ostali bez pobjede.

Loše reakcije golmana Samira Handanovića su ih koštale, pa je prvo Belotti u 55. minuti pogodio za 2:1, da bi Meite u 68. minuti izjednačio na konačnih 2:2.

Slab start sezone za Inter koji je najavljivao velike stvari i samo jedan bod nakon dva kola.

Prvu utakmicu u sezoni odigrala je Fiorentina i razbila je Chievo (6:1).

Za domaće su golove postigli dva Benassi, Milenković, Gerson, Chiesa i Simeone a utješni gol za Leteće magarce iz Verone postigao je bivši igrač Viola Nenad Tomović.

Genoa je sa 2:1 pobijedila Empoli. Ervin Zukanović je za domaće odigrao kompletan meč, baš kao Rade Krunić za goste.

Udinese je sa minimalnih 1:0 savladao Sampdoriju, Sassuolo je sa penala u 99. minuti došao do boda na gostovanju kod Cagliarija (2:2).

Bez golova je završen meč Frosinone - Bologna (0:0).

Serie A, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter - Torino 2:2
Cagliari - Sassuolo 2:2
Fiorentina - Chievo 6:1
Frosinone - Bologna 0:0
Genoa - Empoli 2:1
Udinese - Sampdoria 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.