Sigurna pobjeda Kraljeva

Nema Ronalda? Nema problema! Real protutnjao kroz Gironu

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su večeras Gironu u gostima sa 4:1 u okviru 2. kola španske La Lige.

Trener Kraljeva Julien Lopetegui ponovo je na klupi ostavio fudbalere poput Courtoisa, Varanea ili Modrića, ali to se ipak nije osjetilo u igri Reala koja je bila vrlo dobra.

Ako izuzmemo uvodnih 20-ak minuta, možemo reći da je Real bez greške odigrao ovu utakmicu i na kraju sasvim zasluženmo slavio pobjedu. Domaći su poveli u 16. minuti kada je Garcia pogodio za 1:0, ali sve nakon toga je pripalo Realu.

Gosti su do izjednačenja stigli u 39. minuti kada je Marco Asensio oboren u šesnaestercu, a sudac pokazao na bijelu tačku. Vrlo siguran sa penala bio je Sergio Ramos za izjednačenje.

U drugom dijelu utakmice Real je prvo preokrenuo rezultat u 52. minuti kada je Karim Benzema bio precizan sa penala nakon što je prethodno ponovo Asensio strušen, da bi sedam minuta kasnije Gareth Bale nakon asistencije Isca pogodio za sigurnih 3:1. Do kraja meča Benzema se još jednom upisao u strijelce, ovog puta poslije asistencije Balea i to je bilo konačnih 4:1 za Real.

Kraljevski klub nakon dva meča ima dvije pobjede, dok je Girona ostala na jednom bodu kojeg je osvojila u prvom kolu protiv Valladolida.

Treba spomenuti i to da su u drugom večerašnjem meču ekipe Seville i Villarreala podijelile bodove odigravši meč bez golova.

Španska La Liga, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Girona - Real Madrid 1:4

Sevilla - Villarreal 0:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.