Courtois večeras debituje, ali ima jedan "mali" problem

Uvijek na premijeri primi gol

Courtois večeras debituje, ali ima jedan "mali" problem

Edmir Škorić

Belgijski reprezentativni golman Thibaut Courtois večeras će konačno debitovati na golu Real Madrida.

Courtois je ovog ljeta iz Chelseaja prešao u Real Madrid i nakon 16 dana boravka u Madridu došlo je vrijeme da mu se ukaže šansa. Trener Julen Lopeteugi je, piše AS, odlučio da Courtoisa stavi na gol za večerašnji duel protiv Girone.

Reala čeka gostovanje kod katalonskog kluba, a Courtois će dobiti priliku ispred Keylora Navasa.

Međutim, AS upozorava navijače Reala da imaju strpljenja za Courtoisa, obzirom da je u prethodnih šest sezona svaki put na premijernom meču primio bar jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Unatoč tome, Lopetegui vjeruje Courtoisu i smatra da će već večeras pokazati zašto je doveden u Real, mada se navijači ovog kluba nadjau da Belgijanac neće ni imati previše posla u gostima kod Girone.

Podsjećamo da je Courtois prije Reala branio u Chelseaju sedam godina, a bio je tri sezone posuđen Atleticu. Ponikao je u belgijskom Genku.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi