Bivši šef struke Borca pronašao novi angažman

Igor Janković novi trener Tekstilca

Bivši trener Kozare i banjalučkog Borca, Igor Janković, danas je i zvanično predstavljen kao novi trener Tekstilca.

Ekipa iz Dervente je loše ušla u novu sezonu 1. lige RS, pa je Marku Stojiću uručen otkaz, a na njegovo mjesto je došao Janković.

Tekstilac je u prva tri kola nove sezone upisao samo jedan bod, a Janković će već predstojećeg vikenda imati priliku za debi na klupi ekipe iz Dervente koja će odmjeriti snagu sa Podrinjem.

Podsjetimo, Janković je zadnji trenerski angažman imao u Borcu iz Banja Luke, a kormilo ove ekipe je napustio u martu ove godine. Ovog ljeta se špekulisalo da bi mogao sjesti na klupu tuzlanske Slobode, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Treba dodati i da je 36-godišnji Janković jedno vrijeme bio član stručnog štaba A reprezentacije BiH, u vrijeme kada je selektor bio Mehmed Baždarević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.