Perić: Znamo koliko nam je bitna utakmica protiv Željezničara

Jasne su ambicije Tekstilca

Perić: Znamo koliko nam je bitna utakmica protiv Željezničara

S. Mlaćo

Fudbalere derventskog Tekstilca očekuje utakmica trećeg kola Prve lige RS u kojoj će dočekati Željezničar Sport Tim iz Banja Luke.

Prvi napadač Dervenćana Ozren Perić, ističe da je predstojeća utakmica izuzetno važna za njegovu ekipu.

"Svi znamo koliko je bitna ova utakmica kako za nas igrače, tako i za cijeli klub i grad. Moramo svi svim silama i snagama zajedno da dočekamo subotu i damo svoj maksimum, te dođemo do prvih bodova u ovoj sezoni”, ističe Perić.

On dodaje da ih očekuje susret sa izuzuteno mladom ekipom, ali bez obzira na to, svi moraju biti maksimalno skoncentrisani.

“Dolazi nam ekipa koja pored mladosti, ima i talenta. Ipak, mislim da mi moramo svojim iskustvom odraditi tu utakmkcu i uzeti 3 boda”, jasan je centarfor Tekstilca.
Osvrnuo se on i na nesretni poraz u Banja Luci, kada je njegova ekipa imala prednost nakon prvog poluvremena.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

“Mislimo da smo zaslužili bod svojom igrom i zalaganjem na toj utakmici, ali to je fudbal. Negdje sreća i okrene leđa, tako da moramo da izvučemo pouke iz te utakmice i već u ovu sa Željom uđemo što jači i bolji”, zaključio je iskusni napadač iz Gradiške.
Susret između Tekstilca i Željezničara igra se u subotu od 17:30 na Gradskom stadionu u Derventi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi